Verslag van de voorbereiding

Post date: Aug 1, 2011 6:17:27 PM

Door Patrick

Donderdagavond laat was het zover: verzamelen op de kazerne in Schaarsbergen waar we zouden overnachten om vervolgens in alle vroegte te vertrekken richting Zegrze in Polen. De rit voerde ons ruim 1200km door Nederland, Duitsland en Polen. Uiteindelijk deden we 16 uur over de reis en kwamen we rond 19.30H aan op de kazerne. Na wat gegeten te hebben en de legering ingepakt te hebben, konden we aanschuiven bij een les over de wapens, waarmee we tijdens de competitie moeten schieten.

De volgende dag begon om 06.00H toen we moesten vertrekken richting de schietbaan. Hier gingen we beide wapens inschieten: op het pistool de P-83 en op het geweer een Beryl. Waar alle andere landen continue wedstrijdseries gingen schieten, was de Nederlandse equipe eigenwijs en hebben we ons puur geconcentreerd op het inschieten van de wapens.

Diezelfde middag konden we eindelijk de nieuw aangelegd HIBA over. Ontzettend mooi aangelegd in de vorm van een sintelbaan met een enorm goede demping. Helaas was het weer behoorlijk regenachtig, waardoor de baan glad was. Ook tijdens de ICE breaker ‘s avonds moest de BBQ onder een tent gezet worden vanwege de regen.Zondag mochten we de zwemhiba over. Deze was iets anders dan in Nederland, waardoor een beroep werd gedaan op ons improviseer vermogen. Ook deze middag nog even voorgeoefend op de HIBA en vervolgens een guided tour door Warschau met als afsluiting een diner in een typisch Pools restaurant.

Op maandag stond de eerste oriëntering gepland. Deze was voor de Nederlandse equipe puur bedoeld om de kaart te leren interpreteren. Wel zat er een ontzettend lastig stuk in, waarbij enkel op hoogtelijnen georiënteerd kon worden. Na deze oriëntering konden we voor de laatste keer voor de competitie het zwembad in en ‘s middags konden we nog de HIBA op. Enkele teams deden dit, maar sommige ook niet. Tijdens deze training kreeg Linda uit het damesteam opnieuw last van haar knie, waardoor ze op dit moment wordt bekeken door de arts. Afwachten dus.