MilComp Zuid-Afrika

Post date: Nov 27, 2017 7:52:30 PM

Het Nederlandse team vertrok 22-10-2017 naar Potchefstroom in Zuid-Afrika om deel te nemen aan de militaire competitie

De competitie werd geopend op maandagmorgen. Op de parade hadden alle deelnemers zich verzameld voor de openingsceremonie waar de generaal van Zuid-Afrika een speech gaf. De 129 deelnemers uit zes verschillende landen werden welkom geheten. Botswana, Noorwegen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Nederland en natuurlijk de Zuid-Afrikanen zelf.

De eerste dagen werden gebruikt om te acclimatiseren en te trainen. Zowel de hindernisbaan als de zwembaan zijn niet identiek aan die van Nederland. Ook het schieten gebeurt met andere wapens dan we gewend zijn dus de oefenmogelijkheden werden optimaal benut.

Donderdag startte de competitie met schieten en zwemmen, vrijdag werd er gestreden op de hindernisbaan en werden er handgranaten geworpen. Zaterdag eindigt de competitie met de laatste onderdelen: 8 km crossloop en map reading.

Het Nederlandse team kan tevreden zijn met de uitslagen, zij zijn in het landen klassement op de 4e plek geëindigd. Ook individueel hebben zij het goed gedaan:

Jeroen had de snelste tijd op de water obstacle course 29,4 sec, en behaalde overall de 12e plaats. Eva werd 2e bij de vrouwen en 23e in het overall klassement, Evi werd 3e van de vrouwen en behaalde overall de 56e plaats.