Oriëntering Goudsberg

Post date: Sep 17, 2011 3:13:44 PM

Op 3 september deden Helen, Rik, Ronald en Cor mee aan de 2e oriënteringswedstrijd in de Nazomercompetitie van de NOLB. Deze wedstrijd werd gelopen op een nieuwe kaart, wat wil zeggen dat er nog niet eerder in dit gebied georiënteerd was. Dat verklaart ook het grote enthousiasme bij de meer dan 70 deelnemers die naar Lunteren op de Veluwe waren getogen.

De wedstrijd zelf was een grote uitdaging: de temperatuur steeg tot boven de 30 graden en de Goudsberg bleek niet voor niets zo te heten. Start en finish lagen in een grote kom, dus welke kant je ook op ging, hoogtemeters alom!

De samenwerking van Argus met de Stichting Berg tot Berg race had er voor gezorgd dat er tegelijk met de orientering ook een hardloopwedstrijd werd gehouden. Dit zorgde voor een leuke en sportieve entourage, compleet met wedstrijdspeaker, finishboog en tafeltjes, bar en tent. Een prima combinatie wat mij betreft, hoewel het vreemd blijft om tijdens je wedstrijd mensen tegen te komen die gewoon rondjes lopen ...

Zoals gezegd, veel hoogtemeters in de wedstrijd en verder een heel afwisselend parcours: stukken gras, veel bos, een stukje stuifduin en zelfs een compleet overwoekerd, bijna ontoegankelijk stuk op de kaart. De posten lagen daardoor gevarieerd en soms erg lastig, maar dat maakt het leuk, toch? Enige nadeel is dat het gebied vrij klein is, waardoor ik wel het gevoel heb overal al eens te zijn geweest. De volgende keer zal uitwijzen of dat klopt.

Voor de uitslagen kun je een kijkje nemen op de site van de NOLB.