Nederlands Militair Kampioenschap Militaire Vijfkamp

Post date: Jul 8, 2013 10:16:53 AM

Op 26, 27 en 28 juni heeft het Nederlands Militair Kampioenschap Vijfkamp in Oirschot plaatsgevonden. Het Korps Nationale Reserve heeft hier ook met een afvaardiging aan deelgenomen.

Maandelijks trainen reservisten in Oirschot bij CIOR Nederland de diverse disciplines die bij de militaire vijfkamp horen. Het afgelopen halfjaar heeft dit plaatsgevonden onder leiding van meervoudig Nederlands Militair Kampioen en recordhouder, Raymond Ploem, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

Verdeeld over drie dagen worden de diverse proeven afgenomen. Allereerst de schietproef Diemaco of Glock. Vervolgens het handgranaatwerpen en de internationale hindernisbaan. Op de laatste dag wordt de zwemhindernisbaan en de veldloop afgelegd.

Podiumplaats voor het Korps

Het Korps Nationale Reserve deed het niet alleen op individuele basis goed, maar ook in het onderdeelsklassement streed het Korps mee voor een top drie klassering dat meetelt voor de CLAS Bokaal.

Het is tot op het laatst spannend gebleven maar het Korps heeft de derde plek vast weten te houden ten opzichte van NLDA. Een fantastisch resultaat dat gebaseerd is op de vier best behaalde scores. Een leuke bijkomstigheid: elk Natres bataljon heeft een sporter afgevaardigd. De beste vier resultaten werden geboekt door: Sld1 Hellen 30 Natres (4537,8 punten), Sld1 Farid 10 Natres (4274,8 punten), Kpl1 Guido 20 Natres (3940,6 punten) en Sld1 Jeffery 10 natres (3904,4 punten).

Kpl. Guido is in het individuele veteranen 1 klassement op een tweede plek geëindigd.

CIOR atleten in Nederlandse top

De eerder genoemde soldaten Boterenbrood, Fakir en Spronk zijn allen afkomstig van de CIOR militaire prestatieploeg. Het vele trainen werpt letterlijk en figuurlijk zijn vruchten af.

Een bijzondere prestatie van Sld1 Helen die in het damesklassement individueel derde is geworden. Ook heeft zij deze week uit de handen van de Brigade Generaal 13 Mechbrig de zilveren coin en trofee mogen ontvangen dat hoort bij haar benoeming van Sportvrouw van het jaar 2013.

De prestaties van Elnt Rene (1e plek bij de veteranen 2) en Kpl der Mariniers Rik (1e plek bij de veteranen 1) mogen niet onbenoemd blijven. Voor de overige atleten die niet in de prijzen zijn gevallen was het een zeer waardevol NMK, waar vele persoonlijke records zijn behaald of verbeterd.

Op naar het WK

Met deze resultaten kunnen de atleten met vertrouwen afreizen naar de CIOR Milcomp 2013 die eind juli zal plaatsvinden in Tsjechië. Voordat zij hier naar toe gaan zullen zij zich eerst nog gaan voorbereiden door middel van een trainingsstage in Oirschot van 17 juli tot en met 22 juli.

Tekst: Kpl. Bart

Foto’s: www.sportcommissie.nl Kap. Bouman