CIOR wedstrijd Denemarken pt. 1: de voorbereiding

Post date: Jul 29, 2012 5:37:59 PM

Sinds afgelopen donderdag 26 juli is een delegatie van de CIOR Militaire Prestatieploeg in Denemarken voor de jaarlijkse Militaire Competitie tussen alle NATO landen. Deze delegatie bestaat uit:

Team NLD1: Tlnt Niek, Kpl Patrick en Sld1 Mannak

Team NLD2: Elnt Rene, Kplmarns Rik en Kpl Bart

Team NLD3: Lkolmarns Marinus, Sgtmarns Klaas en Sld1 Roy

Dame: Sld1 Helen

Reserve: Sld1 Rene

's Ochtends om 08.00H vertrok de ploeg vanaf Schaarsbergen richting Kopenhagen om een reis van ongeveer 900km te maken. Eenmaal aangekomen moest de delegatie zich melden en alle administratieve zaken af te handelen, om vervolgens aan te schuiven bij het diner.

De volgende dag stond in het teken van het schieten. Iedereen kreeg wapens uitgereikt, een Diemaco C8 met optisch vizier en een Sig 210, om deze vervolgens in te schieten. De pistolen schoten zeer prettig, maar de vizieren van de Diemaco's stonden verschrikkelijk slecht afgesteld. Dit betekende dat een aantal leden van de ploeg veel moeite had met het juist justeren binnen de gestelde tijd. Uiteindelijk is het iedereen gelukt, maar maandag tijdens de laatste oefensessie zal moeten blijken of de wapens 100% goed zijn afgesteld. Na het schieten werd er nog wat HIBA getraind.

Op zaterdag hebben we met zijn allen gezwommen en heeft team NLD3 meegedaan aan een Nordic Relay (oriëntering en schieten gecombineerd). Hierna hadden we een rondtour door Kopenhagen met als afsluiter een diner in een boothuis.

Vandaag (zondag) was een intensieve dag. De ploeg begon in de ochtend met een oefenorientering, welke zeer professioneel was opgezet. Goede uitleg, goede organisatie en zeer technische orienteringskaarten. Hierna werd de laatste puntjes op de i gezet tijdens het zwemmen. Vervolgens splitsten de teams zich op om HIBA, werpen of afstandschatten te oefenen. De avond wordt straks afgesloten met TCC, wat staat voor Tactical Casualty Care. Dit is een soort lesavond die betrekking heeft op EHBO onder gevechtsomstandigheden.

Tot zover de situatie tot nu toe. Het beeld van de ploeg is zeer positief: de organisatie is zeer professioneel, logistiek is alles goed geregeld en de voeding is ook zeer goed. De concurrentie is vrij zwaar, maar de uitslagen en foto's zullen volgen!