CIOR MilComp 2018 (Canada)

Canada, Quebec 3-12 augustus 2018

Op 3 augustus vertrok de Nederlandse delegatie naar Valcartier Base (Quebec) voor de jaarlijkse Militaire Competitie. De delegatie bestond uit 1 Novice team (Sld1 Jurgen/Sld1 David/Sld1 Stephan), 1 Experience team (Sld1 Jacob/ Sld1 Rutger/ Sld1 Jeroen), 1 Veteranen team (Sgtmarnalg Rik/Sgtmarnalg Klaas/Sld1 Samuel) , 2 reserve deelnemers (Kpl Bas en Sgt Dorrit), Head of Delegation (LtKol Mark), trainer (Elnt b.d. Jacques) en coach (Sm Marijke). Majoor b.d. Winie was als tactical delegate vanuit Nederland vertegenwoordigd.

De eerste dagen had de ploeg de tijd om te acclimatiseren en de onderdelen te trainen. De wapens werden ingeschoten en de hindernisbanen verkent. De openingsceremonie vond plaats in Quebec samen met de Congresleden.

Zoals altijd werd op de eerste wedstrijddag geschoten met geweer en pistool. De Nederlandse deelnemers hadden het geluk dat met de C7 geschoten werd, hetzelfde wapen als in Nederland. Op dag twee werden de land en water hindernisbaan afgelegd waar de Nederlandse teams geweldige resultaten hebben neergezet. Op de derde wedstrijddag vond de competitie Combat Casualty Care, oriëntatieloop, afstandschatten, mapreading en handgranaat werpen plaats. Door de afstand van minimaal 13 km die afgelegd moet worden in GVT met wapens is dit altijd een zware dag.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat het veelvuldige trainen het afgelopen jaar als ploeg weer zijn vruchten afgeworpen heeft. De volgende plaatsen zijn behaald:

· 1e plaats “international” categorie, team INT5

· 1e plaats combined obstacle, team NLD1

· 2e plaats “novice” categorie, team NLD1

· 3e plaats “experienced” categorie, team NLD2

· 1e plaats TCCC (eerste hulp te velde), team NLD3

· 3e plaats TCCC, team INT2

· 3e plaats LOAC (oorlogsrecht), team INT2

Allen hebben het NATO certificaat TCCC behaald.