Trial CIOR MilComp Hammelburg

Post date: Apr 30, 2014 6:25:49 AM

Datum: 24 – 26 april 2014

Tekst: Sld1 Jeffery (10NatresBat E3)

Op 24 april is de NRFK Militaire Prestatieploeg rechtstreeks vanaf het OMK oriënteren voor onderdeelsteams richting Hammelburg vertrokken voor de trial van de CIOR MilComp. In augustus van dit jaar zal er namelijk op dezelfde plek gestreden worden voor het eremetaal tijdens het WK.

Dag 1

Dag 1 ving zoals gewoonlijk aan met het schieten. Zowel het schieten met geweer als met pistool zijn een onderdeel van de CIOR Milcomp. Het belangrijkste hierbij was om te wennen aan het geweer, namelijk de ‘G3’ en het pistool, de ‘HK P8’. Over het algemeen is er prima geschoten en kunnen de leerpunten worden meegenomen in de voorbereiding op de Milcomp.

Om 14:00 uur had de Duitse organisatie de hindernisbaan gereed gemaakt. Met 24 graden en een felle zon bleek het een zware opgave te zijn, getuige de tijden die eerdere teams klokten. Aangezien het nog vroeg in het seizoen is, kregen de teams de opdracht om de hindernisbaan ‘te voelen’ en niet teveel risico te nemen. Deze opdracht bleek voor sommigen nog te moeilijk wat resulteerde in het vallen van de evenwichtsbalk. Het belangrijkste is dat de teams zich vertrouwd hebben kunnen maken met de baan en weet men wat er verwacht kan worden in de zomer.

Vanaf 16:00 uur kon er worden ingezwommen voor de zwemhindernisbaan. Dit betreft 50 meter met hindernissen waarbij de zwemmer een GVT moet dragen. Ook hier gold hetzelfde, namelijk het vertrouwd raken met de baan, je slagen tellen tussen de hindernissen, de atmosfeer proeven en zeker niet onbelangrijk: hoe snel de scheidsrechter fluit!

De dag werd afgesloten met een BBQ en een biertje waar alle teams bij aanwezig waren. Niet alleen Duitsers maar ook Denen en Oostenrijkers. Internationale contacten leggen en onderhouden is namelijk ook een belangrijk onderdeel van CIOR.

Dag 2

Zoals gewoonlijk bij een CIOR Milcomp werd de trial afgesloten met een oriëntatieloop van rond de 15 kilometer waarbij je verschillende tasks tegen komt. Dit zijn: ‘Map reading’, ‘Distance estimation’ en granaat werpen. Ook zijn er ‘snacks’ tijdens de oriëntering. Deze editie een post in een rioolpijp waar je kruipend doorheen moest. Het terrein is heuvelachtig te noemen met aardig wat hoogtemeters. Alle teams vonden het een snel parcours dus de teams met het grootste loopvermogen hadden een streepje voor. Bij de finish moest er door een oefendorp georiënteerd worden. Een leuk feitje is dat er ook een oefening gaande was die ervoor zorgde dat je de hectiek van een oorlogssituatie kon ervaren.

Kortom, alle teams hebben een aantal leerpunten uit deze trial kunnen halen om over vier maanden goed voorbereid aan de start te staan voor de CIOR MilComp in Hammelburg. Team NLD 2 wist eveneens beslag te leggen op de derde plek.

Team 1: KPL Eslin (20NatresBat A3), SLD1 Marijke (10NatresBat C3), SLD1 Hellen (30NatresBat C4)

Team 2:LTKOLMARNS KMR Ir. Marinus (1CMICO), SLD1 Jeffery(10NatresBat E3), ELNT Ronald(CIOR)

Team 3: KPL Rene (30NatresBat C4), SMJRTDE Chris (RMT Den Helder), SGTMARNALG KMR Klaas (RMT Den Helder)

Geïnteresseerd? Voor meer informatie kunt u kijken op www.ciormilcomp.nl