CIOR wedstrijd Denemarken pt. 2: eerste wedstrijddag

Post date: Jul 31, 2012 6:02:04 PM

Vandaag werd de spits afgebeten in Denemarken: de eerste wedstrijddag. Op het programma stond het schietonderdeel. Zoals in een eerder bericht al werd vernoemd, wordt er in Denemarken geschoten met de SIG 210 en de Diemaco C8a1. Als Nederland hebben we daarbij het voordeel dat we ruimschoots hebben geoefend met de glock (pistool) en de Diemaco c7a1 (geweer). Daarbij moet vermeld worden dat de ploeg optische vizieren heeft geleend bij de staf van de A-cie van het 20e Natresbataljon, waar de ploeg hen zeer dankbaar voor is.

De twee Nederlandse reserves mochten als eerste de schietbaan op met hun internationale teams. Daarbij mag genoemd wordt dat onze reservedame de mannen uit haar team op sleeptouw moest nemen, omdat zij de meest ervaren atlete van haar team is.

Team NLD1 mocht als volledig Nederlands team de spits afbijten op de schietbaan. Daarbij werd er een totaal van 473 punten op het pistool en 495 punten op het geweer geschoten door het team. Dit aantal punten bleek voldoende voor een 3e plaats op de eerste dag.

Team NLD2 mocht als tweede Nederlandse team aan de bak. Zij schoten een totaal van406 punten op het pistool en 483 punten op het geweer. Dit is voldoende voor een 20e klassering op de eerste dag.

Team NLD3 schoot als laatste Nederlandse team. Zij schoten een totaal van 382 punten op het pistool en 451 punten op het geweer. Dit is voldoende voor een 25e plaats in het klassement op de eerste dag.

Naast het schieten moesten alle teams een CCC en LOAC test afleggen. CCC staat voor Combat Casualty Care en LoAC staat voor Law of Armed Conflict, oftewel oorlogsrecht. De uitslagen hiervan zijn nog niet bekend, maar de teams hebben er een goed gevoel over en hebben er zeker veel van geleerd.

Morgen staan de hindernisbanen op het programma: de land hindernisbaan en de zwemhindernisbaan.

Mapreading

Zwemhindernisbaan