CIOR MilComp 2014 Hammelburg (Duitsland)

Post date: Aug 6, 2014 8:10:27 AM

Dag 1

Op de éérste dag van de MILCOMP in Hammelburg, Duitsland, onderdeel van het CIOR/CIOMR/NRFC zomercongres in Fulda, namen 3 Nederlandse teams van elk 3 personen deel.

Met 20 andere teams (totaal dus 23 teams) legden ze de schietproef (geweer: H&C G3 A3 en pistool: H&K P8) en de Combat Casualty Case (CCC) af. Het damesteam met teamcaptain Helen, Eslin Berben en Marijke Klaassen behaalden de hoogste score van de 3 Nederlandse teams.

In de ranking na de 1e wedstrijddag staan ze 5e in het voorlopige algemene klassement. De andere 2 deelnemende damesteams uit Denemarken en Engeland staan respectievelijk 15e en 21e. Op de 8e en 13e plaats volgen de 2 Nederlandse herenteams.

(zie ook de uitslag op cior2014.de/shootingcomp)

Van de CCC is op dit moment nog geen uitslag beschikbaar. Morgen worden op de 2e wedstrijddag de hindernisbaan en de zwemhindernisbaan afgelegd.We zijn als ondersteunend team zeer benieuwd naar de resultaten daarvan.

De afgelopen dagen is er veel voorbereid en zijn uitgebreid de technieken van het nemen van de diverse hindernissen besproken en geoefend.

Dag 2

De 2e wedstrijddag van de CIOR MilComp in Hammelburg, Duitland stond in het teken van de hindernisbaan en de zwemhindernisbaan. De 3 Nederlandse teams deden het goed. De 2 mannenteams schoven op in de algemene rangschikking.

Ze staan na deze dag op plaats 8 en 9 (van de 23 teams). Het Nederlandse damesteam behield nog de 1e plaats (17e) op de 3 damesteams. Het Engelse damesteam is 21e en de Deense dames zijn 22e.

Als grap hadden de Nederlandse heren een muurtje van de hindernisbaan met de Nederlandse vlag beschilderd.

Na de competitie werd de muur weer ‘gewoon’ legergroen.

De uitslag (individueel en voor de teams) is te vinden via deze link: cior2014.de

Morgen is de laatste wedstrijddag met de oriënteringsloop. Hierin zijn afstand schatten, kaart lezen en (oefen-)handgranaat gooien verwerkt.

Dag 3

Op de 3e en laatste wedstrijddag mochten de 23 teams de oriëntatieloop (OL) doen. Deze ruim 13 kilometer door woest terrein rond de kazerne was voor velen een zware opgave. Onderweg moesten de deelnemers ook nog (oefen-)handgranaat gooien, afstand schatten en kaartlezen. Uitgeput kwamen de meeste teams weer bij de kazerne aan. Met deze OL kwam er tevens een einde aan de MilComp 2014 en kon de rangschikking worden opgemaakt in de diverse categorieën (overall, internationaal, novice, experienced, veterans en dames). De Nederlandse dames bleken veruit het sterkste team te zijn, voor de dames uit Engeland en Denemarken. De heren NLD2 behaalden een uitstekende 2e plaats in de ‘experienced’-klasse. Een team van Zuid-Afrika was nét iets te sterk voor ze. Iedereen heeft echter optimaal gepresteerd, hulde dus voor alle 9 Nederlandse deelnemers. Alle verbeterpunten worden nog geëvalueerd door het begeleidende team en daaraan zal de komende periode worden gewerkt. De volgende MilComp en zomercongres CIOR/CIOMR/NRFC zal in Amerika (Washington D.C.) plaatsvinden in juli 2015.

Alle uitslagen zijn te zien op cior2014.de

NLD1: SgtMarns Rick (teamcaptain), Sld1 Bas en Sld1 Jeffrey

NLD2: ElntMarns Patrick (teamcaptain), Kpl Bert Jan en Kpl René

NLD3: Sld1 Helen (teamcaptain), kpl Eslin en Sld1 Marijke

Ondersteunende staf Hammelburg 2014: LKOLMARNS Marinus (Technical Jury), maj Winie (head of delegation), aooi Jos (schietcoach), smi René (sportinstructeur) en maj b.d. Hans (foto’s en PR).